Er was eens

NOEN GANGER & SOOI, uniek & Belgisch

Dag Noentjes,

Ja ja ’t is waar ik wens jullie allen een bijzonder ‘shining’ jaar. Want alles wijst erop dat 2024 een specialleke wordt.  Oogjes open maar vooral genieten en dichtbij jezelf blijven. 

Geniet van je eigenste eigenheid, eigen tijd, vrolijkheid, diepzinnigheid, (eigen)wijsheid en doe het nu, right now, nu dus ;-)

Voor de nieuwtjes onder jullie, wie ben ik?

Ik ben Sigrid (bet.: zege, overwinning, rijdend naar de overwinning & zeg nu zelf, wat is er leuker dan onderweg zijn? Aankomen? Mmm, dat weet ik zo nog niet;-) Maar oooh wat krijg ik bakken energie van dit mini-bedrijfje en geloof me ik bewaak goed dat er balans blijft in kwali-timing voor én Noen Ganger én mijn liefste homies én mijn niet weg te denken vrienden/familie én Kristus Koning (Yes, ik ben ook halftijds leerkracht in het bijzonder onderwijs maar ooh wat zou ik dat onderwijs graag helemaal anders zien.  Waar een wil is, … Wordt zonder twijfel nog vervolgd ;-)

Vrienden vragen wel eens: ”Sigrid hoeveel uren heb jij eigenlijk in een dag?” Euhm, nog steeds te weinig maar wel alles eruit halen en meestal "cre-actief" bezig.  Wat ondertussen ook betekent dat ik de laatste drie jaar bewust tijd uittrek voor het échte leren want ooh er komt zooo veel goede info naar buiten.  Studiemateriaal waar je als mens écht iets aan hebt, for free, just for you and me. Wie zoekt die vindt.  Tip: Volg je buikgevoel = de beste navigator in de wereld van informatie.  Daar waar er geen belangen (macht en money) mee gemoeid zijn, kan je op vertrouwen.  Maar daar waar druk en verdeel en heers op rust, is een no go.  En dat hebben we allemaal van dichtbij mogen ervaren de voorbije drie jaar. 

Back to business:

In 2020 startte ik Noen Ganger op.  Ik bedacht een naam én een logo.  "Waarom Noen Ganger?" Noen Ganger is de Noorse vertaling van 'soms'.   

"Soms" werk ik met taal, "soms" met beelden, "soms" met stoffen, "soms" maak ik muziek, maar altijd cre-ACTIEF. 

Over 2023: Jacobs Concept Store sloot op heel wat plekken zijn deuren.  Maar waar deurtjes sluiten, gaan er nieuwe open en dat werd Loqual in Grand Bazar shopping center Antwerpen.  Wat een vlucht nam dat ! Talent In de Buurt in Berchem blijft een vaste waarde in verkoop van kaartjes, sokken en sweaters. Heerlijk om te horen dat mensen van bvb. Moerbeke - Waas regelmatig komen afgezakt om hier live-sweater-inkopen te doen. Zotjes wat daar verkocht is tijdens de feestdagen.  De ladies van Fabstore Deurne genieten ook absoluut mijn sympathie, heel gedreven met een faire insteek voor de ondernemer, zetten ze sinds 2023 hun deur open voor ondernemers.  Ze zijn op zoek naar een nieuwe lokatie dus hopelijk binnenkort terug een Fabstore in jouw buurt.   Den Ateljee in Brecht &  Teatub - Malle ook vaste verkooppuntjes van de kaartjes.    Bij Toplook Brecht kan je vanaf dit jaar ook terecht voor de nieuwste giftbox sokken.  Noen Ganger krijgt vanaf dit jaar ook een vast plekje bij Winkel vol winkels in Essen.  Giftbox sokken, kaartjes, sweaters en volgende winter ook Belgian homemade sjaals kan je daar inkopen. Allemaal heel fijne mensen en stuk voor stuk toppers van ondernemers met een hart voor de klantjes. Go check it out!

De webshop draait op volle toeren.  Vandaar dat je zal merken dat sommige producten op uitverkocht staan.  Dit om het handwerk bij te kunnen houden.  Of om mezelf tijd en ruimte te gunnen voor het maken van nieuwe projecten.  Want het is de afwisseling die alles zo blijvend boeiend maakt.  Dit neemt niet weg dat je altijd een mailtje mag sturen mocht je toch nog graag een specifiek item kopen.

Lieve passenger, een grote dankjewel voor jullie vertrouwen in Noen Ganger.  Noen Ganger blijft groeien.  Dit geeft mij de ruimte om andere oorden te verkennen binnen dit concept.

En zoals elk jaar geef ik graag de 2024 goals mee:

Nieuwe giftbox sokken ontwerpen. Sterke man is uitverkocht in de grootste maat en krijgt een volledig nieuw ontwerp. Daarbovenop werk ik ook dit jaar naar de feestdagen toe weer aan nieuwe ontwerpen.  Via instagram blijf ook jij op de hoogte.

Onder Noen Ganger creëerde ik een tweede merk, SOOI. Via Illustrator ontwerp ik de looks van de sweaters want de combi moet kloppen. En dan volgt het praktische.  Elke sweater is van het prille ontwerp tot eindresultaat met liefde gemaakt vanuit deze twee handen en 10 vingers.  Een op en top Belgian handmade sweater dus.  Dit jaar ga ik ook aan de slag met vesten/bombers/hoodies en zet ik mijn eerste stapjes in experimenteren met wol.  Dit vraagt wat opleiding en onderzoek dus ik vermoed dat de uitrol eerder voor 2025 gaat zijn maar wie weet al wat kleine probeersels dit jaar?  Spannend !

Kaartjes vraag je? Aan het begin van elk jaar gun ik mij een zen-momentje door een nieuwe reeks kaartjes te ontwerpen.  Ditmaal bedacht ik twee thema’s: “Zeg het met bomen” & “Zeg het met buildings”. Ze vinden vast de weg naar jullie hart begin februari ‘24. Ik blijf maar blij worden van het feit dat mensen zot veel kaartjes kopen voor elkaar.  Zo tof dat zoiets authentiek niet weg te denken is als tool om elkaar gelukkig te maken, te ondersteunen, zomaar te laten weten dat je er bent,... Blij word ik ervan.  Check de homepage voor de verkoopadresjes.  Ik zoek er elk jaar wat nieuwe bij. 

Belangrijke weetjes:

Alles wordt ontworpen, bedacht en uitgevoerd naar eigen visie en waarden met oog voor creativiteit, loyaliteit en originaliteit.  Stoffen worden milieubewust  uitgekozen. (Oekotex, GOTTS) 

Every creation has its own imagination as part of the inspiration,

So wear it aw(e)are. Cos I care !

Elk jaar even tijd en aandacht hier voor de li(e)ve support van mijn homies (Sieuwke, Finne, Flo'ke & Cis), vrienden & familie.  Ze zijn er werkelijk altijd en da’s zo’n rijkdom !

L I E F S

Sigrid & co

 

 

Ps: Vraagjes tijdens online shoppen? Niet twijfelen, altijd mailtje sturen naar info@noenganger.be (gaande van maat, pasvorm, kleur, advies of sweaterontwerp.  Binnen 24 uur antwoord.)
Alle feedback welkom via info@noenganger.be.