NOEN GANGER IN DE LIFT

Lieve mensen,

2023 is vertrokken.  Dus tijd om jullie vooral ontzettend veel eigenheid, eigen tijd, vrolijkheid, diepzinnigheid, (eigen)wijsheid & leven zonder tijd toe te wensen.

Never stop dreaming.

Twee jaar geleden wist ik nog niet goed hoe ik ging starten met Noen Ganger.  Ik begon in het wilde weg ergens, niet wetend waar naartoe, startte deels met eigen maaksels, deels ingekochte kleding.  Wat nog overbleef van stock geef ik graag weg aan het kledingwinkeltje van OC Clara Fey.  Ik weet dat het goed besteed wordt.  Kinderen en jongeren met minder middelen kunnen daar terecht als het thuis wat moeilijker lukt om te voorzien in kleding.  Het wordt met liefde uitgebaat door een superlief team.

Vanaf november '22 ben ik ingestapt in het Jacobs' Concept.  Eerst in het shoppingcenter Grand Bazar tussen Groenplaats/Meir & vanaf januari ook op de Meir.

December was ook de maand voor de Winttervrienden van Intter in Wuustwezel.  Itte & Gunther maken van recyclage-materialen pareltjes met oog voor detail & interieur.  Bij Intter mocht ik 2 jaar geleden mijn eerste kaartjes te koop zetten.  Eeuwig dankbaar voor!

November startte bij Jacobs met een onverwacht zotte verkoop.  Winttervrienden volgde en nam evengoed een hoge vlucht.  Vervolgens werd er op de Meir een mooi plekje vrij gemaakt voor Noen Ganger. 

Wat was dat?! Een zotte rollercoaster met vooral blijheid voor erkenning van de handgemaakte sweaters & wears. 

En weet je wat zo tof is?  Het punt waarop je zegt: "This is iT!"  Dit is wat ik wil doen. Creëren vanuit hart en ziel. 

Hoe ga ik te werk? Eerst ontwerp ik alles in Illustrator om te kijken of de combi klopt, om eenheid te creëren. Dan maak ik grafische vormen om te drukken.  Maar het leukste werk is nog altijd alles omzetten in de praktijk m.a.w. druk, knip & naaiwerk.  Elke sweater is met liefde gemaakt vanuit deze twee handen en 10 vingers.  Limited edition cos made by me and I want to be free in creëren. 

Zo blijft elke sweater uniek en weet je dat je bij het dragen van een Sooi of Noen Ganger je je kan onderscheiden van de massaconsumptie.  Je je eigen identiteit kan neerzetten.  En ik mag en kan in the moment overgaan naar een nieuw idee.  Zo wil ik werken. 

Toen ooit het idee begon, had ik hierover een babbeltje met een supertoffe madam (Charlotte Vandenbergh)!  Zij dacht een beetje mee en zei:"Ewel Sigrid ik denk dat jij alles zelf gaat willen doen, van begin tot eind." En zo ging het.  Ik ontwierp twee logo's & liet deze merknamen neerleggen bij het BOIPT: Noen Ganger, eerder distinguished,stijlvol.  Sooi, deug(d)niet van formaat, nooit in de lijn, beetje dwars tegen de stroom in, zo een beetje 'ikdoenwakwul' (grappige Sieuwke-uitspraak as well).

Voor wie met lezen tot hier is geraakt?! Elke sweater gecreëerd in 2023 draagt iets extra in zich.  Wie zoekt die vindt! 

Noen Ganger (Noors oorspr.) betekenis 'soms', Sigrid (Noors oorspr.) betekenis 'zege, overwinning, rijdend naar de overwinning'.

Ik ga niet voor een overwinning, maar vind het wel fijn dat mensen mooi vinden wat ik creëer vanuit hart & ziel.  

Every creation has its own imagination,

So wear it aw(e)are

Cos I care !

Liefs Sigrid


Ouder bericht